Informácie » Iné

P3080213.jpg VÝSLEDKY MF OPEN 2014

V sobotu 8.marca 2014 sa v Malej Fatre konal už 8. ročník pretekov skialpinizme pod názvom Malá Fatra OPEN.

Aj napriek teplej a na snehové zrážky skúpej zime sa nám podarilo pripraviť pretek na úrovni minulých ročníkov. Trate boli o niečo kratšie, no najprv museli pretekári vyjsť cca 450 výškových metrov na štart.

Štart bol pod Generálom v 1150 m n.m. Prvých približne 250 metrov sa bežalo s lyžami na batohu alebo v rukách. Potom už začal sneh, každým nastúpaným metrom boli podmienky lepšie. Aj keď v týždni boli podmienky ešte lepšie. Teplé dni urobili svoje. Všetci vyšli na Veľký Kriváň 1709 m n.m. Kategória VERTICAL tu mala cieľ. Kategória RACE ženy zlyžovali z Kriváňa a po krátkom výšľape do cieľa na Chatu pod Chlebom. Muži ešte raz vystúpili na Kriváň a takisto po treťom krtákom výšľape zlyžovali do cieľa.

V kategórii VERTICAL na trati s prevýšením cca 560 v. m zvíťazil Jakub Šiarnik s časom 0:33:10 pred Michalom Baďom a Tomášom Glajzom. Zo žien bola prvá Ľubica Ďaďová s časom 0:48:00 pred Danou Neznámou a Tatianou Malachovskou.
V kategórii RACE na trati s prevýšením 1000 v. m zvíťazil Jozef Hlavčo s časom 0:55:27 pred Matúšom Dankom a Petrom Volnárom. Vo veteránoch zvíťazil nestarnúci Rudolf Kapusta s časom 1:06:56 pred Ivanom Saloňom a Eduardom Grácikom.
V ženách na trati s prevýšením 660 v. m zvíťazila Michaela Danková s časom 0:55:27 pred Simonou Triznovou a Táňou Malachovskou.
Za zmienku stojí ešte najmladší účastník, 10 ročný Matej Mikuštiak, ktorý mal za cieľ Chatu pod Chlebom. A takisto Retro kategória, kde sme mali 3 odvážlivcov, ktorí vyšli na Kriváň a dokonca ho aj zlyžovali.

Počasie bolo krásne, jarné a tak aj atmosféra bola vynikajúca. Po dobrom pivku či kofole na Chate pod Chlebom nasledoval obed na lyžiarskej chate.

Vyhlásenie výsledkov prebehlo o niečo skôr. Ceny boli skutočne symbolické. Zamerali sme sa na tombolu. Najprv bola pre pretekárov podľa štartových čisiel a následne aj pre všetkých, ktorí si zakúpili tombolové lístky.

V nedeľu už bola snehová pokrývka omnoho menšia a tak nám ta sobota vyšla tip top ako posledný možný deň.

Ďakujeme všetkým sponzorom za podporu a pomoc pri organizácii preteku. Takisto ďakujeme všetkým zúčastneným za to, že prišli na prvý pretek vo voľnom teréne v tejto sezóne na Slovensku.

Stretneme sa opäť o rok priatelia.

Výsledkovú listinu nájdete v sekcii Sťahuj.
Fotky nájdete v sekcii Fotoalbumy.

pridané: 11.03.2014 | pridal: admin



Anatomic - Lezecké steny-stavba

outdoortour _logo same.jpg
adam sport logo.png
skialp- lacnyskialp.sk.cdr10.jpg
erbturv.jpg
martin.png
logo atc.jpg
logo orezane 1.jpg
fotovyber