Informácie » Podujatia

no pictureVýsledky K2 MALÁ FATRA 2022

Po minuloročnej prestávke spôsobenej koronavírusom sme opäť organizovali dvojdňové preteky v skialpinizme K2 Malá Fatra. Snehové podmienky v Malej Fatre sú túto zimu výborné a to je najdôležitejší predpoklad pre organizáciu pretekov.

Prvú marcovú sobotu sa začalo etapou v Sučianskej doline. Štandardne sú pripravené rôzne kategórie a trate. Od náročných po najjednoduchší vertikal. Prezentácia pretekárov, občerstvenie po pretekoch a vyhodnotenie výsledkov sa uskutočnilo na chate Koniarka v Sučianskej doline. Celkovo sa na štart postavilo 70 pretekárok a pretekárov zo Slovenska a Čiech. Štart pre všetky kategórie bol hromadný pri chate Koniarka. Všetkých čakal beh do kopca hore „saunou“. Tu sa obúvali lyže a pokračovalo sa cez Drgovú, Kráľovú pod Meškalku, kde sa trate rozdeľovali. Vertiakl mal cieľ na Meškalke. Náročnejšie trate pokračovali na Malý Kriváň z ktorého ženy dole na Podhradský salaš, vyšľapali na Meškalku a následne zlyžovali do cieľa na Koniarku. Mužov čakal okrem toho ešte jedno lyžovanie do Studenca a výšľap na Malý Kriváň.

V nedeľu sme pokračovali etapou u nás. Prezentácia pretekárov, občerstvenie po pretekoch a vyhodnotenie výsledkov sa uskutočnilo v priestoroch Autocampingu na Trusalovej. Celkovo sa na štart postavilo tiež 70 pretekárok a pretekárov zo Slovenska a Čiech. Pripravené boli taktiež tri trate. Všetky trate mali štart pod Zajacovou. Prvý výstup na lyžiach išiel cez Generál a Chatu pod Chlebom. Tu končil vertikal. Ďalšie kategórie pokračovali na Veľký Kriváň. Z Kriváňa zlyžovali do Snílovskej doliny, odkiaľ ženy vyšľapali nad Chatu pod Chlebom a zlyžovali Generál, aby mohli absolvovať posledný výšľap do cieľa pri Chate pod Chlebom. Muži zo Snílovskej doliny vyšľapali spodným žľabom opäť na Kriváň a po jeho zlyžovaní absolvovali taktiež výšľap nad Chatu pod Chlebom a posledné zlyžovanie a výšľap Generálom do cieľa.

Počas pretekov nebolo ideálne počasie, hlavne na Kriváni bolo prevažne zatiahnuté a nízka oblačnosť sťažovala orientáciu hlavne pri lyžovaní. Ku obedu, keď už prichádzali poslední do cieľa vyšlo slniečko. To nás hrialo aj pri vyhlasovaní výsledkov.

Celkovou víťazkou pretekov sa v ženskej kategórii stala naša domáca pretekárka Nikola Maťková s časom 3:43:57,10. V mužskej kategórii sa celkovým víťazom stal Matúš Danko z Bobrovca, s časom 3:16:66,30.

Aj touto cestou by sme chceli poďakovať všetkým pretekárom za účasť, organizátorom a podporovateľom za pomoc pri organizácii pretekov. V neposlednom rade chceme poďakovať všetkým sponzorom, ktorí nám finančne alebo materiálne prispeli na organizáciu pretekov.

Verím, že sa stretneme opäť o rok a to prvý marcový víkend 2023.

Kompletné výsledky nájdete v sekcii SŤAHUJ a fotky na https://www.facebook.com/k2malafatra

pridané: 10.03.2022 | pridal: admin



Anatomic - Lezecké steny-stavba

outdoortour _logo same.jpg
adam sport logo.png
skialp- lacnyskialp.sk.cdr10.jpg
erbturv.jpg
martin.png
logo atc.jpg
logo orezane 1.jpg
fotovyber