Informácie » Podujatia

mfk.jpg K2 Malá Fatra

Prvý marcový víkend sa v Malej Fatre uskutočnili po prvý krát 2-dňové preteky v skialpinizme. Unikátne preteky zorganizovali: Skialp klub Kriváň, Skialp Sučany a Skialpshop Vrútky. Spojili sa tak dva tradičné preteky Malá Fatra OPEN a Memoriál Jana Doboša do dvoch dní po sebe. Oba dni boli na výber dve trate VERTIKAL, kde sa meral len čas výstupu a SKIALP, ktorá bola náročnejšia s viacerými výstupmi a zjazdmi. Pretekári si tak mohli vybrať každý inú deň odlišnú trať alebo sa zúčastnili len jedného dňa. Po každom dni bolo vyhodnotenie jednotlivých kategórií a po druhom dni bolo vyhodnotené aj celkové poradie pretekárov, ktorí sa oba dni zúčastnili rovnakého typu trate.
Po dlhšom období arktického počasia bolo počas oboch dní ideálne počasie. Slniečko hrialo, vietor takmer nefúkal a snehové podmienky boli tiež ideálne. V sobotu sa na štart postavilo spolu 114 pretekárov zo Slovenska, Čiech a Poľska. Štart bol na Zajacovou, cieľ pre VERTIKAL bol na Chate pod Chlebom. SKIALP mal náročnú trať, muži s prevýšením 1600 a ženy 1300 výškových metrov. Muži absolvoval dva krát výstup na Veľký Kriváň a ženy raz. Do cieľa ich čakal ešte posledný výstup cez Generál.
Vo VERTIKALE zvíťazil u mužov Ľubomír Valko (31:36), u žien Jitka Kramolišová (38:59). V junioroch zvíťazil domáci Matúš Černek (33:50) a z junioriek bola najrýchlejšia Lesia Paulíková (52:03). Na hlavnej trati SKIALP sa odohrávali zaujímavé súboje, pričom absolútne najrýchlejší z mužov bol Vladimír Hubač (1:32:08), ktorý bol v kategórii muži nad 40 rokov. V poslednom výšľape predbehol domáceho Mareka Litvaja (1:34:32), ktorí zvíťazil v kategórii mužov do 40 rokov. V ženskej kategórii do 40 rokov bola najrýchlejšia Ľubica Ďaďová (1:27:35) a v kategórii nad 40 rokov zvíťazila Petra Šuhajdová (1:36:37).
V nedeľu sa v Sučianskej doline na štart postavilo 62 pretekárov. VERTIKAL mal cieľ na vrchole Meškalka. SKIALP čakala opäť náročná trať aj s výstupom na Malý Kriváň, muži s prevýšením 1600 a ženy 1200 výškových metrov. Cieľ bol pri chate Koniarka.
Vo VERTIKALE potvrdili svoje víťazstvá muži z prvého dňa a stali sa tak víťazmi aj v celkovom hodnotení u juniorov Matúš Černek a nad 18 rokov Ľubomír Valko. V ženskej kategórii nad 18 rokov zvíťazila Eva Hanicová a stala sa tak aj celkovou víťazkou. Na trase SKIALP bol absolútne najrýchlejším domáci Marek Litvaj a zvíťazil aj v celkom hodnotení mužov. V kategórii muži nad 40 rokov potvrdil svoje víťazstvo zo soboty Vladimír Hubač a tak zvíťazil aj v celkovom hodnotení oboch dní. To isté sa zopakovalo v kategórii ženy do 40 rokov, kde svoju dominanciu potvrdila Ľubica Ďaďová. V kategórii ženy nad 40 rokov zvíťazila Izabela Rafanidesová, čím sa posunula na prvé miesto aj v celkovom hodnotení.
Celkovo išlo o veľmi vydarené preteky, čomu prispela vysoká účasť pretekárov, skvelé počasie, výborná organizácia a toto nás utvrdilo v tom, že dvojdňové preteky majú perspektívu. Organizátori ďakujú všetkým pretekárom za účasť, partnerom a sponzorom za obrovskú podporu a už teraz začínajú pripravovať na ďalšom ročníku K2 Malá Fatra, ktorý sa uskutoční prvý marcový víkend v roku 2019.
Fotky aj ďalšie informácie nájdete na oficiálnych stránkach podujatia:
https://www.facebook.com/k2malafatra/
http://www.skialpkrivan.sk/

pridané: 16.03.2018 | pridal: admin



Anatomic - Lezecké steny-stavba

outdoortour _logo same.jpg
adam sport logo.png
skialp- lacnyskialp.sk.cdr10.jpg
erbturv.jpg
martin.png
logo atc.jpg
logo orezane 1.jpg
fotovyber