Informácie » Podujatia

181.jpg MALÁ FATRA OPEN 2015

Deviaty ročník Malá Fatra Open - preteky v skialpinizme dopadol na výbornú. Oproti minulému roku boli omnoho lepšie snehové podmienky aj keď počasie v deň preteku nebolo slnečné pre pretekárov bolo však ideálne. Od rána bola od 1500 m oblačnosť, miestami boli snehové prehánky a fúkal čerstvý vietor. Oblačnosť sa postupne dvíhala a viditeľnosť na trati bola tak lepšia.

Na štart (cca 820 m) sa postavilo spolu 62 súťažiacich na pripravené dve trasy. VERTIKAL pozostával z výšľapu na Chatu pod Chlebom 1420 m a trasa RACE z jedného výšľapu na Veľký Kriváň 1709 m pre ženy a dvoch pre mužov.

Na trase VERTIKAL zvíťazil domáci pretekár Michal Baďo pred ďalším domácim Jakubom Ujčekom a Marošom Harenčákom. V ženskej kategórii zvíťazila Beáta Šurabová. V juniorskej kategórii zvíťazil Kristián Jánošík. Na trase RACE v celkovom hodnotení zvíťazil Milan Pisarčík pred Matúšom Dankom a Matejom Herdom. V ženskej kategórii zvíťazila najvzdialenejšia účastníčka Katarina Kuba z Kanady. Najmladším účastníkom bol domáci Dominik Roštek a najstarším bol Walter Valašík, ktorý je tomuto preteku verný už od jeho začiatku.

Všetci ocenení si okrem vecných cien odniesli aj drevené medajly a prví aj sekt od Chateau Topoľčianky. Celkový víťaz Milan "PISO" Pisarčík na rok dostal putovnú drevenú trofej o ktorú sa bude súťažiť opäť o rok. Po vyhlásení výsledkov sa losovala bohatá tombola.

Na záver by sme chceli poďakovať všetkým zúčastneným pretekárom aj divákom. Taktiež našim partnerom a sponzorom za pomoc a podporu pri organizovaní tohto už tradičného preteku. Tešíme sa na budúcoročný 10. ročník a na ďalšie stretnutia na horách.

Výsledkovú listinu nájdete v sekcii SŤAHUJ.

Fotky nájdete v sekcii FOTOALBUMY.

Skialp klub Kriváň

pridané: 19.03.2015 | pridal: admin



Anatomic - Lezecké steny-stavba

outdoortour _logo same.jpg
adam sport logo.png
skialp- lacnyskialp.sk.cdr10.jpg
erbturv.jpg
martin.png
logo atc.jpg
logo orezane 1.jpg
fotovyber