Informácie » Podujatia

plagat MF Open 2008.jpg MALÁ FATRA OPEN
Termín: 15.3.2008

MALÁ FATRA OPEN - to je nový názov skialpinistického preteku, ktorý organizujeme už po tretí krát.
Termín preteku je už známy od leta, takže v sobotu 15. marca ste všetci vítaní!

V sekcii SŤAHUJ nájdete plagát aj propozície.

Všetky doplňujúce informácie budú postupne aktualizované podľa stavu snehu. V prípade otázok nás kontaktujte, najlepšie na info@skialpkrivan.sk

Opäť budú pripravené 2 trate. Trasa A bude s tromi výšlapmi s prevýšením cca 1500 m pre mužov a s dvomi výšlapmi s prvýšením cca 1150 m pre ženy. Trasa B VERTICAL s prevýšením cca 680 m je určená pre všetkých, ktorí si chcú privoňať pretekovému skialpu a pritom si vychutnať nádhernú prírodu navôkol a pretekovú atmosféru.

Štartovné pri úhrade do 10.3.2008 vrátane je 250,- Sk, zahŕňa obed, občerstvenie, tombolu a peknú pamiatku. Po 10.3.2008 je štartovné 400,- Sk.

Pridané: 12.3.2008
Sľúbené aktuálne informácie sú tu.
Veľa sa toho nezmenilo, snehu viac pribudlo ako ubudlo čo je veľmi dobre. Dnes hore husto snežilo a pripadlo tak 5-10 cm snehu. Hore je to prašan a dole je mokrý. Celkom pofukovalo a bola premenlivá hmla.
Sever je veľmi sfúkaný a tvrdý - čistý ľad. Takže zatiaľ to vypadá, že sa nepôjde popri KLD Chleb, ale spomínaný "kuloár". Sneh je tam v pohode, miestami je to sfúkané ale dá sa odtiaľ pekne šlapať.
Ostatné bez zmien.
Ešte každému odporúčame, aby si do auta pribalil okuliare, najlepšie lyžiarske. Pretože ak bude tak snežiť ako dnes, tak si moc tú lyžovačku neužijete. Však auto odvezie a pri prezentácii budeme vedieť ako to hore vypadá.
Ešte lepšie by bolo, keby sme potrebovali slnečné, no my si ich pre istotu berieme, lebo sa to môže zvrtnúť. A v najhoršom ich využijeme na druhý deň, keď aj tak nič neuvidíme :-))).
Viac info zajtra, ale o niečo skôr, už aj s vytýčenou trasou.

Pridané: 11.3.2008
Nakoľko nám troška ubudlo snehu, tak sa štart preteku presúva o niečo vyššie. Prezentácia prebehne na Zajacovej (735 mnm) a štart s výkladom trate bude v zákrute na Romanou (820 mnm), tak ako minulý rok. Peši je to 10 až 15 min.
Štart bude s lyžami na batohu alebo v rukách. Pobeží sa iba 200 metrov, aby sa nám troška roztrhalo štartové pole, potom (nasledujúca zákruta) sa obúvajú lyže a už sa pôjde len na pásoch.
Je pripravených niekoľko príjemných zmien na trase ku Chate pod Chlebom. Takže aj domáci borci z ligy budú mierne prekvapený. Potom už klasika do Snílovského sedla. Odtiaľto sa zlyžuje na severnú stranu, smerom do Vrátnej.
Tu ešte máme dve alternatívy. A to: buď klasiku popri kabínkovej lanovke, tak ako minulý rok alebo jeden kratší ale krásny kuloár široký cca 15 m, nie moc strmý, ale je tam super lyžovačka. No je troška kratší (200 m), takže ešte uvidíme. V piatok sa rozhodneme podľa podmienok a počasia.
Naspäť do sedla na pásoch a potom na Veľký Kriváň po tyčovom značení. Príjemná záležitosť, v pretekovom tempe si ani neuvedomíte, že stojíte na najvyššom vrchole Malej Fatry a vôbec všade navôkol. Odtiaľto nasleduje krásna lyžovačka. Z vrcholu je to širší svah no nižšie sa to zleje do žľabu ako sa patrí. Dobrá lyžba v každom snehu. Dole sa to zlieva do Snílovskej doliny, tu bude kontrolný bod, odkiaľ sa ide opäť do Snílovského sedla a pokračuje sa po tyčovom značení smerom na Chleb. Asi v polovici sa chodník aj tyčové značenie rozdvojuje a tu je dôležité miesto pre všetkých naháňačov sekúnd. Treba sa rozhodnúť či dáte pásy dole alebo zlyžujete na pásoch do cieľa na Chatu pod Chlebom. Začiatok je dobrý na rozbehnutie no potom je to už miernejšie, a na jednom mieste mierne nahor a už len dole do cieľa.

Trasa sa toška skrátila, pri Vertiacale je to teraz 600 výškových m. Dlhá trať je 1400 výškových m pre mužov a 1000 výškových m pre ženy. Ak by sa šiel ten kuloár, tak by sa mužská trať skrátila na 1200 výškových metrov, čo je už dosť málo. V piatok sa uvidí.

Kontrolné body budú opäť na týchto miestach: Chata pod Chlebom, Snílovské sedlo, otočka na severnej strane, Veľký Kriváň, Snílovská dolina.

Viac info vo štvrtok večer 13.3.2008.

Skialp klub Kriváň

pridané: 13.03.2008 | pridal: admin



Anatomic - Lezecké steny-stavba

outdoortour _logo same.jpg
adam sport logo.png
skialp- lacnyskialp.sk.cdr10.jpg
erbturv.jpg
martin.png
logo atc.jpg
logo orezane 1.jpg
fotovyber