Informácie » Tipy na túry

PB110092_Zmenit velikost.JPG Sezóna začala...

Dnes t.j. 11.11.2007 sme boli v Malej Fatre pošľapať nový sneh. Konkrétne Trusalová – Chata pod Chlebom.

Poniektorí tam chodia už 3 dni, a podmienky sa stále zlepšujú. Na osobnou aute sme vyšli po mínomet, odtiaľ už na pásoch. Terénne autá vyjdú na Zajacovú, ale bude takto snežiť aj naďalej tak už asi nie.

Snehová vrstva je súvislá, prašanu je až, až. Čím vyššie sme boli tým viac snehu bolo. Na Chate pod Chlebom to bolo dobrých 70 cm a stále pribúda. Teplota vonku bola -5,5 stupňa.

Od Chaty pod Chlebom vyššie to bolo už len pre domácich čo sa tam vyznajú a hlavne pre skialpinistov, alebo turistov so snežnicami. Hmla, vetrík, sneženie a neprešľapaný chodník odrádzali turistov ísť vyššie.

Celkovo sa všetci turisti, ktorých sme dnes videli, trápili v hlbokom, často vajcovom snehu. Prepadávali sa a nepomohlo im ani keď išli po skialpovej stope. Každopádne tým, ktorí sa chystajú do tejto oblasti v najbližších dňoch odporúčame snežnice, skialpy alebo riadnu výdrž pri brodení sa snehom.

Lyžovačka dole bola super, ešte to chce riadne navoskovať lyže a bude to bezchybné. V takom prašane bola radosť aj padnúť.

Dúfajme, že tento sneh už vydrží a bude poriadna zima.

Pár fotiek je v sekcii FOTOALBUMY.

Skialp klub Kriváň

pridané: 11.11.2007 | pridal: admin



Anatomic - Lezecké steny-stavba

outdoortour _logo same.jpg
adam sport logo.png
skialp- lacnyskialp.sk.cdr10.jpg
erbturv.jpg
martin.png
logo atc.jpg
logo orezane 1.jpg
fotovyber