Informácie » Metodika

k2 mf2019.jpg K2 Malá Fatra

Prvý marcový víkend sa v Malej Fatre uskutočnili 1. ročník dvojdňových pretekov v skialpinizme. Unikátne preteky zorganizovali: Skialp klub Kriváň, Skialp Sučany a Skialpshop Vrútky. Spojili sa tak dva tradičné preteky Memoriál Jána Doboša (14. ročník) a Malá Fatra OPEN (13. ročník) do dvoch dní po sebe. Oba dni boli na výber dve trate VERTIKAL, kde sa meral len čas výstupu a SKIALP, ktorá bola náročnejšia s viacerými výstupmi a zjazdmi. Pretekári si tak mohli vybrať každý inú deň odlišnú trať alebo sa zúčastnili len jedného dňa. Po každom dni bolo vyhodnotenie jednotlivých kategórií a po druhom dni bolo vyhodnotené aj celkové poradie pretekárov, ktorí sa oba dni zúčastnili rovnakého typu trate.
Tento rok bola zima štedrá na sneh aj keď v druhej polovici februára prišlo oteplenie. Snehové podmienky v Malej Fatre bol výborné. V sobotu bolo ideálne počasie, svietilo slnko, pofukoval len mierny vietor a na štart v Sučianskej doline sa postavilo spolu 107 pretekárov zo Slovenska, Čiech, Poľska a Maďarska. VERTIKAL mal cieľ na vrchole Meškalka. SKIALP čakala náročná trať aj s výstupom na Malý Kriváň, muži s prevýšením 1580 a ženy 1200 výškových metrov. Cieľ bol pri chate Koniarka, kde bol pre pretekárov prichystaný guľáš s občerstvením. Tu prebehlo aj vyhodnotenie prvého dňa a losovala sa tombola.
V nedeľu bola pre pretekárov pripravená náročnejšia trať. No ešte väčšia účasť ukázala odhodlanie pretekárov zvládnuť ju. Na štart na Trusalovej sa postavilo spolu 113 pretekárov. Počasie bolo premenlivé, na hrebeni Malej Fatry bolo oblačno a vietor menil viditeľnosť. Cieľ pre VERTIKAL bol na Chate pod Chlebom. SKIALP mal náročnú trať, muži s prevýšením 1850 a ženy 1450 výškových metrov. Muži absolvoval dva krát výstup na Veľký Kriváň a ženy raz. Do cieľa na Chatu pod Chlebom ich čakal ešte posledný výstup cez Generál. Potom pretekári voľne zlyžovali na Trusalovú. V Autocampingu bola pre nich pripravená kapustnica s občerstvením. Tu prebehlo aj vyhodnotenie druhého dňa a celkových výsledkov za oba dni. Na záver sa losovala bohatá tombola.
Celkové výsledky za oba dní:
SKIALP Muži do 40 r.
1. Peter Fraňo, 2. Matúš Danko, 3. Lukáš Trizna
SKIALP Muži nad 40 r.
1. Milan Pisarčík, 2. Michal Ryša, 3. Jozef Pavčík
SKIALP Ženy do 40 r.
1. Katarína Lovrantová, 2. Simona Triznová, 3. Zuzana Dudášová
SKIALP Ženy nad 40 r.
1. Ewa Czuchry, 2. Izabela Rafanidesová
VERTIKAL Muži do 18 r.
1. Matúš Černek
VERTIKAL Muži nad 18 r.
1. Branislav Šarkan, 2. Ľubomír Valko, 3. Milan Grilus
VERTIKAL Ženy do 18 r.
1. Natália Novotná
VERTIKAL Ženy nad 18 r.
1. Viera Geschnabelová

Preteky sa organizátorom opäť podarili o čom svedčí stúpajúca účasť pretekárov aj odozva po pretekoch. Organizátori ďakujú všetkým pretekárom za účasť, partnerom a sponzorom za obrovskú podporu a už teraz začínajú pripravovať na ďalšom ročníku K2 Malá Fatra, ktorý sa uskutoční prvý marcový víkend v roku 2020.

Fotky aj ďalšie informácie nájdete na oficiálnych stránkach podujatia:
https://www.facebook.com/k2malafatra/
http://www.skialpkrivan.sk/

pridané: 18.03.2019 | pridal: admin



Anatomic - Lezecké steny-stavba

outdoortour _logo same.jpg
adam sport logo.png
skialp- lacnyskialp.sk.cdr10.jpg
erbturv.jpg
martin.png
logo atc.jpg
logo orezane 1.jpg
fotovyber